Vi är specialiserade på laserskärning i förbränningsbara material.  Vi kan därför enkelt erbjuda er laserskurna komponenter i bland annat trä, skum, plast och papper.

Välkommen att besöka vår nya hemsida: www.techstation.se (öppnas i en ny flik).

Trä och MDF

Att laserskära MDF (Medium Density Fiberboard) är något av våra specialitéer när det kommer till laserskärning i förbränningsbara material.  Detta är något som kommer väl till pass när du önskar silhuetter, figurer och former till utställningssammanhang med mera. Att lackera MDF går alldeles utmärkt och vi har lackering nära tillhands.

Laserskuren MDF används många gånger som mallar och fixturer med målet att underlätta montering där precision och tid är viktiga faktorer. Vi laserskär mallar och fixturer åt snickerier samt företag inom andra branscher. Vi kan laserskära dina mallar och fixturer, och vi kan även hjälpa dig konstruera och utveckla dina mallar och fixturer utifrån din idé och målsättning.

Vi tillhandahar lager av olika typer av MDF samt HDF (High Density Fiberboard). Tjocklekar varierar mellan 2 till 6 mm.

Solbil_Mockup_ShapeMake-01
Silhuett_ShapeMake_uppdragWittzell_Design-02

Modellskåp_laserskuret_shapemake-01

Laserskuren_ShapeMake_SignificantBit-02

 

Plexiglas och övrig plast

Laserskärning av plexiglas är den snabbaste och billigaste metoden när man önskar skurna komponenter i detta material. Materialet behöver inte efterbehandlas i kanterna som vid vanlig CNC-bearbetning. Vi laserskär plexiglas (akryl) upp till cirka 8 mm tjockt och levereras med skyddsplast på för bästa skydd innan användning.

Ett vanligt forum för laserskuren plexi är olika typer av utställningssammanhang, skyltning med mera.

Graverat trä och övriga material

En snygg och unik effekt för märkning av trä är att lasergravera materialet. Detta är något vi gör mycket framgångsrikt och detta har funnit vägarna in till mässutställningsbranschen.  Varje träslag får sin unika “brännhet” och många snygga effekter kan nås med hjälp av lasergravering.

Önskar du provbitar att ha som referens till framtida projekt? Kontakta oss gärna så skickar vi dig provbitar helt gratis.

Cell – och skumplast:  inreden och dyl.

Vi har tagit fram en metod som gör det enkelt att laserskära olika typer av cell- och skumplast. Behöver ni specialskuret emballage och väskinreden med mera kan vi skära detta åt er. Fördelen du finner med att laserskära emballage och inreden hos oss är att vi kan skära mindre serier utan dyr ställtid.

Vi har inköpskanaler för olika typer av cell- och skumplast, bland annat så kallat “PE-skum”. Men vi tar även emot redan inköpt material. Kontakta oss för mer information.

Skrolla ner i sidan för att se fler spännande laserarbeten tillverkade av ShapeMake:

hus3

laser

bro3

bro

farkost

IMAG3061

IMAG0908

kugghjul2

IMAG3081

IMAG3087

IMAG3095

IMAG3097

skaÌŠp2

IMAG2326

IMAG3009

hus

IMAG2311
IMAG3016

trä
IMAG3102

IMAG3005

IMAG3112

IMAG1496
IMAG1505

IMAG1508

IMAG2284
IMAG2278

människo

Bakgrund_ShapeMake_Hemsida_2015_2-2-01

kugg

Spelpjäser

baÌŠtar

bil